Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

18 Μαΐου , Γιορτή των Μουσείων !

Καλημέρα , Χριστός Ανέστη  και  καλή  εβδομάδα ! Τι κάνετε ; Πιστεύουμε  όλοι  καλά . Σήμερα είναι η Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων , Γιορτάζουν . Τι είναι όμως το Μουσείο . Περιμένουμε να ακούσουμε . Ο επίσημος  ορισμός του είναι :
 «ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στην υπηρεσία της κοινωνίας και της ανάπτυξής της, ανοικτό στο κοινό, που έχει ως έργο του τη συλλογή, τη μελέτη, τη διατήρηση, τη γνωστοποίηση και την έκθεση τεκμηρίων του ανθρώπινου πολιτισμού και περιβάλλοντος, με στόχο τη μελέτη, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία» .
Κάθε αντικείμενο μας λέει πολλές, διαφορετικές ιστορίες και μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε διαφορετικές πλευρές και περιόδους της ζωής και του πολιτισμού των ανθρώπων. Σε όλο τον κόσμο , όπως και στην Ελλάδα , υπάρχουν πολλά είδη Μουσείων , μερικά από αυτά είναι : Αρχαιολογικό - Εθνολογικό , Βυζαντινό , Λαογραφικό , Παιδικό , Πολεμικό , Σύγχρονης τέχνης , Κυκλαδικής Τέχνης , Σχολικής Ζωής , κ ά 
Στον παρακάτω σύνδεσμό μπορείτε να μπείτε στην ηλεκτρονική αφίσα με θέμα το Μουσείο και πατώντας τα σηματάκια να περιηγηθείτε σε διάφορα Μουσεία και να πάρετε κάποιες πληροφορίες γι αυτά .

                                    

                                                                 Γιορτή Μουσείων .
 Να μερικά  παζς  που σας  αρέσουν πολύ  με θέμα   τουλίπες  , όπως  το κουκλοθέατρο της κ Τασούλας και παιχνίδια της αρχαιότητας που τα βρίσκουμε στα Μουσεία . Καλή δημιουργία και Διασκέδαση .
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=25e45bee8653 [ τουλίπες ]
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2a7f2d81ca75
https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=220c43939dd8
Μερικές  εικόνες  από θέματα Μουσείων .





Τέλος   δύο  φύλλα εργασίας  για  τα  εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου ΄




Βάζουμε  κι  ένα  καινούριο , αγαπημένο τραγούδι για να μπορέσουμε  σιγά- σιγά να το μάθουμε . Για προσπαθήστε , μιλάει για την αγάπη και πόσο την  χρειαζόμαστε στη ζωή μας .


Καλό υπόλοιπο , φιλιά , τα ξαναλέμε .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου