Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

15 Μαΐου / Τα έντομα .

ΚΑΛΗΜΕΡΑ  !!  ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ  !!  Τι  κάνετε ;  Σας άρεσε το  κουκλοθέατρο της κ Τασούλας  με  την τουλιπίτσα ; Μιλούσε για την Άνοιξη και τα λουλούδια που μεγαλώνουν και ξεπροβάλλουν .Όμως  μαζί με τα λουλούδια την Άνοιξη  έχουμε  και  τα  ........ ΕΝΤΟΜΑ . Τι είναι αυτά; Περιμένουμε να ακούσουμε . Πετάνε , τσιμπάνε , κάνουν θόρυβο , έχουν κεραίες , δαγκάνες , μικρά πόδια , είναι μικρά και μεγάλα , έχουν σχέδια και χρώματα , είναι ενοχλητικά και χρήσιμα . Μπράβο πολλά ξέρετε για τα έντομα . Για να ακούσουμε  και  μερικά από αυτά .......... ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ , ΚΟΥΝΟΥΠΙ , ΜΕΛΙΣΣΑ , ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ , ΜΥΓΑ  κλπ  Κάποια πράγματα για τα έντομα ακούσαμε στην ηλεκτρονική αφίσα της Άνοιξης καθώς και για την Πασχαλίτσα . Φτιάξατε  την πεταλούδα σας; Για να δούμε . Παρακάτω μπορούμε να ακούσουμε ένα παραμυθάκι για τη Λούλα την Πεταλούδα .

Ας παρατηρήσουμε  μια  πεταλούδα 

Ακούσατε  στην  ηλεκτρονική αφίσα της Άνοιξης στην προηγούμενη ανάρτηση το κύκλο ζωής της πεταλούδας  ; Αυγά  , κάμπια , κουκούλι , χρυσαλλίδα  πεταλούδα . Προσπαθήστε  να  φτιάξετε το επόμενο φύλλο εργασίας .

Τραβήξτε γραμμές από κάθε εικόνα  στο τετράγωνο  με  τη  σωστή σ σειρά .

Αφού   είμαστε  στην Άνοιξη  και τα  λουλούδια  έχουν στολίσει τη φύση γύρω μας , ας φτιάξουμε μερικά . Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ιδέες για  κατασκευή λουλουδιών .
Πατήστε  εδώ Λουλόδια



Τέλος   , επειδή  πέρασε  η  γιορτή  της  μητέρας  , μην  ξεχνάτε  πάντα  να την ακούτε  , να τη βοηθάτε και να την αγαπάτε . Για να δούμε   τις λεξούλες  που φτιάχνουν τη ΜΗΤΕΡΑ .


Σας  χαιρετούμε  , θα τα ξαναπούμε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου