Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ !

                                                           ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ 

Καλημέρα  και  πάλι  . Τι  κάνετε;  Πώς  ξυπνήσατε  σήμερα ;  Καλά  σας  βλέπω  όλους . Σιγά  , σιγά  και ο  δεύτερος  μήνας  της  Άνοιξης  μας  αφήνει . Μαζεύει  τα  πράγματά  του  και  φεύγει ο Απρίλιος . Μία  μέρα  έμεινε  ακόμη . Για να  δούμε  μια  εικόνα  που  θα  μας  θυμίσει  πάλι τους  μήνες  της  Άνοιξης .
                                               


Ένα  πολύ  ωραίο  παραμύθι του Χρήστου  Μπουλιώτη  για την Άνοιξη     μπορείτε  να  διαβάσετε  παρακάτω   σύντομα .


<< Κάποτε, σε έναν πολύ όμορφο τόπο η Άνοιξη δεν ερχόταν. Από το χειμώνα, μέσα σε μια μέρα, ερχόταν κατευθείαν το καλοκαίρι. Έτσι όμως, τα χιόνια έλιωναν απότομα, οι τόποι των ανθρώπων πλημμύριζαν και οι σοδειές τους καταστρέφονταν. Οι μυρωδιές και τα χρώματα άγνωστες, τα χελιδόνια γνώριμα μόνο σε παλιά βιβλία. Και γιατί δεν ερχόταν; Γιατί η νεράιδα της Άνοιξης ήταν θλιμμένη για το χαμό του αγαπημένου της, του πρώτου χελιδονιού της Άνοιξης, που κάποιος τραυμάτισε θανάσιμα με σφεντόνα. Έτσι, φορώντας τα χρώματα του αγαπημένου της χελιδονιού, είχε αποσυρθεί σε έναν βράχο, λίγο έξω από τον όμορφο αυτό τόπο, κι έμενε εκεί αμίλητη κι αμέτοχη. Στον ίδιο τόπο, κάποτε, ήρθε μια πολύ δροσερή, χαρούμενη και ευαίσθητη γυναίκα, η κυρία Μίνα, που αγαπήθηκε από τους κατοίκους και έφερε κυριολεκτικά με τις πράξεις της τα πάνω κάτω. “Έρχεται η κυρία Μίνα! Έρχεται!» Κι ο αντίλαλος της φωνής του μπερδεύτηκε με τις χαρούμενες φωνές όλων των κατοίκων: «Έρχεται, έρχεται… η κυρία Μίνα, η κυρία Μίνα, Μίνα, Μίνα!» Αυτή τη φορά, εκτός απ’ την κόκκινη βαλίτσα της, κουβαλούσε η ευαίσθητη κυρία Μίνα και μια μενεξεδιά βαλίτσα, γεμάτη βελόνες και πολύχρωμες κλωστές κι ένα ύφασμα μεταξωτό. Κι ήταν λεπτό κι αραχνοΰφαντο το ύφασμα, τόσο αραχνοΰφαντο που χωρούσε ακόμη και στη χούφτα ενός μωρού.Και σε αυτό το ύφασμα, όλα τα παιδιά ζωγράφισαν πουλιά, λουλούδια, δέντρα… Ζωγράφισαν την άνοιξη. Και όταν ζωγράφισε και το τελευταίο παιδί, το άπλωσαν παντού σκεπάζοντας το χιόνι. Κι η άνοιξη δε δίστασε. Ήρθε. >>



Και τώρα   μετά  από  τόσα  ωραία  πράγματα που ακούσατε και είδατε για την Άνοιξη  μπορείτε να κάνετε μερικές κατασκευές με πράγματα που έχετε στο σπίτι σας χωρίς πολύ  κόπο .



 Για  προσπαθείστε    και  θα  περιμένουμε  να  τις  δούμε .

Α  και τέλος   παρατηρείστε  τον  καιρό της  εβδομάδας  τώρα  την  Άνοιξη  και συμπληρώστε σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε  στη δραστηριότητα του Φωτόδεντρου .

Έτσι   θα   μπορέσετε   να   συγκρίνετε αν ο  καιρός είναι  ίδιος  όλες  τις ημέρες ή αλλάζει  και αν δείτε  πιο σηματάκι   θα  κερδίσει , ο ήλιος , τα σύννεφα κλπ , όπως  κάναμε  και  μαζί  στην παρεούλα . Φιλιά  από  μακριά .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου