Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Εικόνα και δημιουργική γραφή !

Εικόνες και δημιουργική γραφή (δημιουργία παραμυθοιστορίας)

Στα πλαίσια σχεδίου εργασίας με θέμα την  «Άνοιξη»και με αφορμή το τέλος αυτής ,στην ολομέλεια συζητήθηκαν όλα όσα μάθαμε αυτό το χρονικό διάστημα (έθιμα ,γιορτές ,αλλαγή της φύσης –ζώα).Όλα όσα ειπώθηκαν μετατράπηκαν σε εικόνες από το internet και χρησιμοποιώντας τες τα παιδιά δημιούργησαν μια αυτοσχέδια ιστορία –παραμύθι για την Άνοιξη με τίτλο και την εικονογράφησαν.

Ο τρόπος με τον οποίο δουλέψαμε
Ζητήσαμε από τα παιδιά να μας πουν όλα όσα γνωρίζουν για την εποχή της Άνοιξης (αλλάγη στη φύση,το κλίμα ,τα έθιμα , τις γιορτές ,τα ζώα –έντομα κτλ) καταγράφοντας τις πρότερες γνώσεις των παιδιών  τις μετατρέπουμε με τη βοήθεια του internet σε εικόνες.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν έχουν ως εξής:
·         Φυτρώνουν λουλούδια
·         Φυτρώνουν αμυγδαλιές
·         Ο καιρός αρχίζει να φτιάχνει
·         Βγαίνουν φυλλαράκια  στα δέντρα
·         Μεγαλώνει η μέρα και μικραίνει η νύχτα
·         Έχουμε λαμπερό ήλιο
·         Έχουμε ανοιξιάτικα φρούτα όπως οι φράουλες
·         Ξυπνάνε τα ζώα από τη χειμερία νάρκη και πετούν ζουζούνια
·         Βάφουμε τα αβγά και έρχεται το Πάσχα
·         Τσουγκρίζουμε τα αβγά
·         Λέμε τα κάλαντα της Άνοιξης
·         Έρχονται τα αποδημητικά πουλιά
·         Αρχίζει η φύση ν’ ανθίζει και να χορταράκια
·         Βάζουμε σιγά- σιγά κοντομάνικα

Δίνουμε ανακατεμένες στην ολομέλεια τις εικόνες και ζητάμε από τα παιδιά να δημιουργήσουν μία ιστορία –παραμύθι με αφορμή αυτές.Τα παιδιά χρησιμοποιώντας κάθε μία από τις εικόνες δημιουργούν την ιστορία βάζοντάς τες με χρονική εξέλιξη ανάλογα με τη διήγηση. Παράλληλα καταγράφουμε την ιστορία –παραμύθι , όπως ακριβώς τη διηγούνται .Εν συνεχεία ζητάμε από τα παιδιά να δώσουν τίτλο στο παραμύθι τους.Μετέπειτα καταγράφουμε το παραμύθι σε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου(word)και δημιουργούμε πλαίσια για την εικονογράφησή του.
Η ιστορία όπως την διηγήθηκαν τα παιδιά

Η ΟΜΟΡΦΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Η ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΦΥΣΗ
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια όμορφη κοπέλα που την έλεγαν «Άνοιξη».Της άρεσαν γενικά τα λουλούδια αλλά περισσότερο τα τριαντάφυλλα και οι παπαρούνες.Της άρεσε να παίζει με τα ζώα ,τα οποία ξυπνούσε από τη χειμερία νάρκη και έπαιζε μαζί τους.Όλη η φύση τη λάτρευε και την αγαπούσε ,γιατί φρόντιζε τα ζώα και τα ζουζούνια.Είχε ένα τεράστιο χαμόγελο σαν το λαμπερό ήλιο που υπήρχε στον ουρανό.Αγαπούσε το λαμπερό ήλιο και πάντα ήθελε να τον δει από κοντά,αλλά και ο ήλιος μόλις την έβλεπε φώτιζε όλο τον ουρανό και η μέρα μεγάλωνε .Λάτρευε και έτρωγε πολλά φρούτα και λαχανικά γι΄αυτό η φύση για να την ευχαριστήσει γέμιζε με ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά.Έκανε πολλές βόλτες, περπατούσε μέσα στο δάσος και όταν έβλεπε ένα δέντρο ξερό και γυμνό από φύλλα το αγκάλιαζε και αμέσως αυτό έβγαζε φύλλα και λουλούδια.
Ήταν αγαπητή και στον κόσμο γιατί κάθε χρόνο γυρνούσε όλα τα σπίτια λέγοντας τα κάλαντα που πήραν το όνομά της και τα ονόμασαν τα κάλαντα της άνοιξης.Οι άνθρωποι της έδιναν με χαρά αυγουλάκια και εκείνη τα μάζευε για να τα βάψει. Ζητούσε λοιπόν από τη φύση κρεμμυδόφυλλα και παντζάρια για να βάψει τα αυγά της και μετά τα μοίραζε στα ζωάκια για να τα τσουγκίσουν τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα.
Ωστόσο μερικές φορές στεναχωριόταν ,γιατί τα βράδια δεν είχε σπιτάκι για να μείνει και τότε έκλαιγε .Μαζί της  στεναχωριόταν και η φύση  που έκλαιγε και αυτή. Αμέσως ξεκινούσε βροχή που γρήγορα γινόταν ανοιξιάτικη μπόρα  με αστραπές και βροντές.Γι΄αυτό τα αποδημητικά πουλιά που έφτιαχναν τις φωλιές τους εκείνο τον καιρό τη λυπήθηκαν και  της έφτιαξαν ένα μεγάλο σπίτι από φύλλα ,κλαδιά και άχυρα για να μείνει μέσα, ενώ της κελαηδούσαν όμορφα  τραγούδια για να τη νανουρίσουν και να κοιμηθεί.
Έτσι ζούσε ευτυχισμένα η όμορφη Άνοιξη  στη φύση τρέχοντας με το χρωματιστό της φόρεμα πάνω στο πράσινο χορτάρι που φύτρωνε και έπαιζε κυνηγητό και κρυφτό με τα ζώα και τα πουλιά.



                               
Δημιουργία ιστορίας μέσα από εικόνες που αφορούν την Άνοιξη .

Εικονογραφώντας την ιστορία μας .

Εικονογραφώντας την ιστορία μας .

Εικονογραφώντας την ιστορία μας .

Στη συνέχεια εκτυπώνουμε το παραμύθι και το παρουσιάζουμε  στην ολομέλεια στα παιδιά έτοιμο να γίνει βιβλίο.Χωρίζουμε τα παιδιά σε ομάδες ,όπου κάθε ομάδα αναλαμβάνει διαφορετική εργασία(διαφοροποιημένη ομαδοσυνεργατική). Η πρώτη ομάδα εικονογραφεί το παραμύθι, η δεύτερη αναλαμβάνει να εικονογραφήσει το εξώφυλλο και να γράψει τον τίτλο ,ενώ η τελευταία αναλαμβάνει το οπισθόφυλλο του βιβλίου όπου θα γράψει τα ονόματα των συγγραφέων-παιδιών..

                                                                 





Με τη βοήθεια scanner  περνάμε το εικονογραφημένο βιβλίο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή δουλεύοντας με πρόγραμμα παρουσίασης (power point). Παρουσιάζουμε τη τελική  ηλεκτρονική μορφή του στα παιδιά ενώ το πρωτότυπο βιβλίο δένεται και τοποθετείται στη Δανειστική βιβλιοθήκη.



                                                 TΑΒΟΥΛΑΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ)
                                                   

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ «ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΕΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ», ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ, 1933.


Σε συνέχεια του σχεδίου εργασίας, που δουλεύαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς, δείξαμε στα παιδιά τον πίνακα του Θεόφιλου, και αποφασίσαμε να τον αναπαραστήσουμε, αφού πρώτα τον παρατήρησαν, συζητήσαμε και βρήκαμε όλα τα μέσα που θα μας βοηθούσαν στη πιστότερη προσέγγισή του (μαντήλες, ποδιές, καλάθια, ράβδους καπέλα κλπ.) . Τα παιδιά επέλεξαν τις θέσεις τους στον πίνακα.
                                                                           
                                                             
 
Στη συνέχειαμ παρατηρήσαμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μας  και προσπαθήσαμε με ερωτήσεις κατάλληλες (πού βρισκόμαστε, τι εποχή είναι, πώς νιώθουν, κλπ), να μεταφερθούμε όσο το μπορούσαμε στην εποχή και να ταυτιστούν με τα πρόσωπα.
Στη συνέχεια ρωτήσαμε πώς άραγε να ένιωθαν και τι να σκεφτόταν τα πρόσωπα της φωτογραφίας, καταγράψαμε τις απαντήσεις τους και τις μεταφέραμε στην εικόνα. 
Οι απαντήσεις των παιδιών:
-          Πρέπει να μαζέψετε γρήγορα πριν βρέξει (ραβδιστής)
-          Η πιο γρήγορη απ’ όλους είμαι εγώ! Ρίχνω τις περισσότερες ελιές (ραβδιστής)
-          Έεε! Αυτό πόνεσε! (δέντρο)
-          Από εμένα θα πάρουν το πιο πολύ λάδι! (δέντρο)
-          Εμείς τη γλυτώσαμε! (δέντρα)
-          Παιδιά, θέλετε να πείτε ένα τραγούδι; (δέντρο)
-          Αμάν! Σταματήστε να χτυπάτε τόσο δυνατά! (δέντρο)
-          Χα, χα, χα, εγώ γέμισα  το καλάθι! (κοπέλα)
-          Πόσο κουράστηκα, πονάει η μέση μου! (κοπέλα)
-          Πεινάω πολύ! Μάζευε γρήγορα να φύγουμε (κοπέλα)
-          Κι εγώ έχω μαγείρεμα…(κοπέλα)

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς  μας είναι το ακόλουθο: .


ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ


     Στα πλαίσια της ενότητας «καλοκαίρι» και εν όψη των διακοπών , συζητήσαμε με τα παιδιά για τη θάλασσα. Πού θα πάνε , ποιά παιχνίδια τους αρέσουν , τις θαλασσινές δραστηριότητες που προτιμούν και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε για τον ήλιο και την ασφάλεια στη θάλασσα. Αναφερθήκαμε ιδιαίτερα, στη χρήση του σωσίβιου από τα μικρά παιδιά που δεν  ξέρουν ακόμα να κολυμπούν καλά.
     Με αφορμή αυτό και την ιδέα μιας δραστηριότητας δημιουργικής γραφής, που προτείνεται στο τεύχος 107 του περιοδικού «Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού», στη σελίδα 21 «ιστορίες από σωσίβια» (φωτ.1) , φτιάξαμε τη δική μας δραστηριότητα με τίτλο <<: Οι ιστορίες ενός ξεφούσκωτου σωσίβιου.>>
     Φέραμε στην τάξη ένα αληθινό ξεφούσκωτο σωσίβιο και από τέσσερις εικόνες με τη λέξη γραμμένη από κάτω (φωτ. 2,3,4). Για την εισαγωγή στη δραστηριότητα είπαμε την παρακάτω ιστορία: Μια μέρα που καθόμουν δίπλα στη θάλασσα και την κοιτούσα  , είδα από μακριά να φέρνει κάτι το κύμα . Σε λίγα λεπτά, βρισκόταν κοντά μου αυτό το ξεφούσκωτο σωσίβιο. «Ποιός να το έχασε»  είπα . «Κανείς δε με έχασε»  ακούω μια φωνή να λέει.  «Μα ποιός μιλάει»  ρώτησα , αφού κανείς δεν βρισκόταν κοντά μου.   «Εγώ, το γενναίο σωσίβιο και έχω ένα σωρό ιστορίες να σου πω», είπε το σωσίβιο και άρχισε να μιλάει , να μιλάει . Μα τα κύμματα όλο και δυνάμωναν και δεν μπόρεσα να ακούσω παρά μονάχα αυτές τις λέξεις . Μπορείτε να φανταστείτε τί συνέβη χρησιμοποιώντας τις λέξεις που άκουσα. 
       Χωρίσαμε τα παιδιά σε δύο ομάδες και η κάθε μια έφτιαξε τη δική της ιστορία .
 Στην πρώτη ιστορία είχαμε τις εικόνες-λέξεις : στρώμα , βράχια , θάλασσα , κορίτσι και ο τίτλος που της έδωσαν είναι: « η Βικτώρια σώζεται» (φωτ.5,6,7).
       Ήταν μια μέρα ένα κορίτσι , η Βικτώρια , που πήγε στη θάλασσα να κολυμπήσει μαζί με το φουξ στρώμα της , που το είχε αγοράσει από το μαγαζί με τα καλοκαιρινά είδη. Εκεί που πήγε είχε πολλά κοφτερά βράχια , αλλά ήταν πολύ προσεκτική . Όμως το στρώμα της ακούμπησε στα βράχια και έσκασε και η Βικτώρια  βρέθηκε στο νερό μακριά από την ακτή γιατί ο αέρας παρέσυρε το στρώμα της. Εκείνη τη στιγμή ένας ανεμοστρόβιλος , που τον έστειλε ο Δίας  γιατί λυπήθηκε το κορίτσι, άρπαξε το σωσίβιο , το πήγε κοντά της και έτσι σώθηκε.
   Στη δεύτερη ιστορία είχαμε τις εικόνες-λέξεις : βάρκα , κύμα , αγόρι , αέρας και ο τίτλος που της έδωσαν είναι : « η διάσωση του Μιχάλη» (φωτ.8,9,10)
      Ήταν ένα πρωί ένα αγόρι , ο Μιχάλης . Βρήκε μια βάρκα στη στεριά και την πήρε για να πάει μια βαρκάδα στη θάλασσα. Στην αρχή ήταν ήρεμη η θάλασσα , αλλά μετά φύσιξε δυνατός αέρας και άρχισαν να δυναμώνουν και να μεγαλώνουν τα κύματα. Ξαφνικά η βάρκα βούλιαξε και ο Μιχάλης βρέθηκε στη θάλασσα. Εκεί που κολυμπούσε στα βαθιά , με ένα δυνατό κύμα πήγε κοντά του το σωσίβιο και του είπε : Ει εσύ έλα να πιαστείς επάνω μου να σε βγάλω έξω. Και έτσι σώθηκε ο Μιχάλης και είπε: ευχαριστώ πολύ.      

                                                                 
                                             ΕΙΚΟΝΕΣ   ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ  ΠΑΙΔΙΩΝ .



                                                  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  1

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  2

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 4

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 5

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 6

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  7
                                                                       
             
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  8

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  9

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  10

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ !

Το  Καλοκαίρι  ξεκίνησε  και  μαζί  του  κι  εμείς  τις  δημιουργίες  μας .
     






Και  φτάνοντας  στο τέλος  ετοιμάζουμε  τη  μουσική  γιορτή  μας  .
Η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΜΑΣ 





Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ !

                                                         Εικόνα  και  Δημιουργική  γραφή !
Στα  πλαίσια  του  Πολιτιστικού  Προγράμματος  που  εκπονούμε  από  το μήνα  Μάρτιο με  τίτλο << Η Μουσική  και  οι  Δημιουργοί πάντα μαζί >> , ασχοληθήκαμε με  τη  μουσική  στη  ζωγραφική !
Επιλέξαμε  τον  πίνακα  << Παιδική  Συναυλία >> του Γεωργίου   Ιακωβίδη.
                                                           
 

Γ . Ιακωβίδης  <<Παιδική  Συναυλία >>  1900 . Εθνική Πινακοθήκη Αθηνών . Ο πίνακας κέρδισε το χρυσό βραβείο στη Διεθνή Έκθεση στο Παρίσι το 1900 .

Είναι  ένας πολύ γνωστός και αγαπητός  πίνακας  ιδιαίτερα στα παιδιά αφού τα πρόσωπα που διακρίνονται είναι κυρίως παιδιά . Ο ζωγράφος έζησε στη Γερμανία  και μπορεί μέσα από τον πίνακα  να προβάλλει κάποια βιώματά του όσο αφορά το εξωτερικό περιβάλλον της Γερμανίας .Αρχικά  παρατηρήσαμε τον  πίνακα  που είχαμε τοποθετήσει σε αρκετά μεγάλη διάσταση  στο ταμπλό της παρεούλας . Δεν αναφέραμε τον τίτλο . Στη συνέχεια μέσα από διάφορες ερωτήσεις προσπαθήσαμε να τον αναλύσουμε στα στοιχεία του για να μπορέσουμε να βρούμε έτσι τον τίτλο που του ταιριάζει
Ερωτήσεις που έγιναν :
- Τι  βλέπω  γενικά  στον  πίνακα ; Ποιο  είναι  το  θέμα  του ;
[ παιδάκια  με  όργανα  , μελωδία , μουσική ]
- Πού    είναι ;
[ σε ένα σπίτι , σε ένα σχολείο μουσικής , σε ένα δωμάτιο ]
Πώς είναι το σπίτι ; Μοιάζει με τα σημερινά ;
[ Είναι από τα παλιά χρόνια , δεν έχει πολλά πράγματα ]
- Είναι μέρα ή νύχτα ;  Τι  εποχή είναι ; 
[Είναι μέρα γιατί μπαίνει φως από τα παράθυρα , είναι  μάλλον καλοκαίρι γιατί έχει ήλιο και τα ρούχα των παιδιών είναι καλοκαιρινά ]
- Τι χρώματα έχει ο πίνακας ;
[ φωτεινά , χαρούμενα ,όμορφα ]
- Πόσα  είναι τα παιδάκια  , τι ρούχα φοράνε , τι μουσικά όργανα κρατάνε  ;
- Είναι αγόρια  και κορίτσια , είναι μια κυρία ;
- Πώς  νιώθουν  , πώς είναι η ατμόσφαιρα ;
-Ποιοι ακούν και ποιοι παίζουν ; 
-Τι κάνει το μικρό κοριτσάκι ;
Τα  παιδιά γενικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και έδωσαν σωστές και πρωτότυπες απαντήσεις . Έτσι καταλήξαμε στους εξής τίτλους  :
Τα  έξι  παιδάκια της Μουσικής    
Τα παιδιά της Μουσικής 
Μας άρεσε περισσότερο ο δεύτερος και τότε  αναφέραμε τον πραγματικό τίτλο του έργου .Στη συνέχεια βάλαμε τον εαυτό μας μέσα στον πίνακα να  παίζει το αγαπημένο του μουσικό όργανο.







Στη  συνέχεια  με  αφορμή  τον  πίνακα  φτιάξαμε  δύο  δικές  μας  ιστορίες  και  τις  εικονογραφήσαμε .

1η  ΙΣΤΟΡΙΑ

ΦΤΙΑΧΝΩ  ΜΙΑ  ΔΙΚΗ  ΜΟΥ  ΙΣΤΟΡΙΑ   ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ  Γ.ΙΑΚΩΒΙΔΗ  << ΠΑΙΔΙΚΗ  ΣΥΝΑΥΛΙΑ >>   ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩ !
Ένα  καλοκαιρινό  πρωινό  σε  ένα  σπίτι  που ήταν σχολείο Μουσικής , ωδείο , τρία παιδάκια , αγοράκια ,ήρθαν για  να  κάνουν  το  μάθημά τους  . Η  κυρία Δήμητρα ήταν η δασκάλα μουσικής  . Εκείνη την ημέρα  είχε  μαζί  της  το  μικρό  κοριτσάκι της  . Δεν είχε που να το αφήσει , γιαγιά ,παππού ,και ήταν λίγο άρρωστο , είχε πονοκέφαλο .  Ήρθε να δει το μάθημα κι ένα  κοριτσάκι για να κάνει κι αυτό άλλη μέρα . Το έλεγαν ‘Έλλη .  Ένα αγοράκι που περνούσε από έξω  , άκουσε την Μουσική  , ζήλεψε  και μπήκε μέσα . Δεν είχε μουσικό όργανο  ,πήρε το ποτιστήρι που βρήκε στην πόρτα και άρχισε να το φυσά  για να βγάλει ήχο . Τα άλλα παιδιά τον καλωσόρισαν  και άρχισαν να παίζουν ένα αγαπημένο κομμάτι .Το μικρό κοριτσάκι της δασκάλας , χάρηκε , άκουγε το τραγούδι και άρχισε να χορεύει . Θέλει να αγκαλιάσει τα παιδιά και να πιάσει τα μουσικά όργανα . Κι έτσι έγινε ένα χαρούμενο , μελωδικό δωμάτιο Μουσικής !!

                                                          ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

                                               








                                                                   2η   ΙΣΤΟΡΙΑ

2  ΦΤΙΑΧΝΩ  ΤΗ  ΔΙΚΗ  ΜΟΥ   ΙΣΤΟΡΙΑ   ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΩ .
Ένα  καλοκαιρινό  πρωινό  τέσσερα  παιδάκια ,αγόρια  ,  βγήκαν βόλτα . Πήραν μαζί τους και  τα  μουσικά  τους  όργανα , φλάουτο , τρομπέτα  και  τύμπανο . Το ένα παιδάκι δεν είχε , πήγε μαζί για παρέα . Περνούσαν έξω από το σπίτι της κ Μαρίας και άκουσαν κλάματα . Είδαν  από  το  παράθυρο . Έκλαιγε το μικρό  της κοριτσάκι  και η μαμά  με τη μεγάλη αδερφή προσπαθούσαν να τη σταματήσουν . Μπορεί κάπου να πονούσε ή να ήταν άρρωστο. Ρώτησαν αν μπορούν να μπουν για να παίξουν μουσική και να ησυχάσει το μικρό κοριτσάκι . << Εσύ πάρε το ποτιστήρι  που είναι εκεί στην αυλή >> είπαν στο φίλο τους που δεν είχε μουσικό όργανο. << Για να παίξεις  κι εσύ κάτι >>.Άρχισαν  να  παίζουν  ένα  παιδικό  τραγούδι  και το  κοριτσάκι  σταμάτησε  να  κλαίει .Άρχισε να κουνιέται , να χορεύει και να χαμογελά . Άπλωνε τα χέρια να πιάσει τα παιδάκια , να τα  αγκαλιάσει . Έτσι  έγινε  μια ωραία χαρούμενη  ατμόσφαιρα .
                                                              ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ








ΔΗΜΟΜΑΡΚΟΥ  ΒΑΛΑΣΙΑ