Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ .

Καλημέρα παιδιά ! Αύριο θα είναι Σάββατο . Όμως είναι διαφορετικό , έχει και ένα δεύτερο όνομα . Λέγεται Σάββατο του Λαζάρου . Είναι το Σάββατο πριν τη Μεγάλη εβδομάδα , την Ανάσταση και το Πάσχα.. Ο Λάζαρος ήταν αγαπημένος φίλος του Χριστού . Είχε και δύο αδερφές , τη Μάρθα και τη Μαρία . Κάποτε αρρώστησε σοβαρά  . Τότε η αδερφή του η   Μάρθα     πήγε  να βρει το Χριστό για να έρθει κοντά στο Λάζαρο και να τον γιατρέψει . Ο  Χριστός όμως δε βιάστηκε να πάει και απάντησε ότι θα πήγαινε σε λίγες ημέρες . Ο  Λάζαρος όμως τελικά πέθανε και έτσι όταν έφτασε ο Χριστός στο σπίτι του , βρήκε τις αδερφές του να κλαίνε και του είπαν ότι άργησε . Τότε  ο Χριστός  ζήτησε να τον οδηγήσουν στον τάφο του Λάζαρου  . Εκεί ,όταν έφτασαν , προσευχήθηκε και φώναξε << Λάζαρε , βγες έξω >> . Πραγματικά μετά από λίγο ο Λάζαρος εμφανίστηκε όρθιος τυλιγμένος με άσπρο σεντόνι . Είχαν περάσει τέσσερις ημέρες  από το θάνατό του και αναστήθηκε . Η Ανάσταση του Λαζάρου είναι από τα πιο σημαντικά θαύματα του Χριστού . 



Εκείνη την ημέρα τα παιδιά συνηθίζουν να λένε κάλαντα , κρατώντας καλαθάκια για τα αυγά που θα τους δώσουν καθώς και ομοιώματα του Λάζαρου , σαν κούκλες , στα χέρια τους .
Επίσης φτιάχνουν γλυκά , μικρά ψωμάκια ,τα Λαζαράκια  και τα μοιράζουν . Θυμάστε πέρυσι που φτιάξαμε Λαζαρακια στο Νηπιαγωγείο και Λάζαρους  κούκλες  και πήγαμε στο Γυμνάσιο , στον Παιδικό Σταθμό και στο άλλο Νηπιαγωγείο και είπαμε τα κάλαντα ;
Φέτος    δεν είμαστε μαζί αλλά θα δούμε και θα ακούσουμε όλα  αυτά για το Λάζαρο και τη Μεγάλη Εβδομάδα στα παρακάτω videos.  Είστε έτοιμοι ;
                                           
                                             Η  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΒΔΟΜΑΔΑ  ΜΕ  ΜΙΑ  ΜΑΤΙΑ 
                                           
                 Το τραγούδι του Λάζαρου  με  αναπαράσταση από παιδιά 



Και η συνταγή για Λαζαράκια  . Αν  μπορείτε φτιάξτε τα μαζί με την οικογένειά σας  και ζωγραφίστε τα υλικά που χρησιμοποιήσατε  και πώς τα φτιάξατε .


                                          
Τέλος   ένα ευχάριστο φύλλο εργασίας για το Σάββατο του Λαζάρου . Το καλαθάκι μπορείτε ν α το διακοσμήσετε με σχήματα [ κύκλους , τετράγωνα  κ ά ]και γραμμές[ ευθείες , καμπύλες κ ά] που μάθαμε . Πολλά  φιλιά . Θα συνεχίσουμε τη Δευτέρα με άλλες δραστηριότητες και ιστορίες για το Πάσχα .
                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου